For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Fiets kopen?

VeloScout Logo

Van een van onze VeloScouters….

Na lang getwijfeld te hebben, heb ik toch de beslissing genomen om een nieuwe fiets in plaats van een tweedehandse te kopen. Mijn budget was ongeveer 2500 EUR en dan kom je voor de moeilijke beslissing: of een hele mooie, dik afgemonteerde tweedehandse fiets kopen via VeloScout of toch een nieuwe fiets kopen en genoegen nemen met een iets minder volgehangen fiets maar wel alles nieuw. Nou, dat laatste is hem uiteindelijk geworden: een Cube Agree C62 zwart race monster, volledig Ultegra afgemonteerd met schijfremmen (zie foto). Ik wil kort even wat vertellen over mijn zoektocht en waar ik uiteindelijk de fiets heb gekocht. Ik twijfelde namelijk ontzettend tussen de Cube Agree en de Merida Scultura. Ook over de maat. Ik reed namelijk een Koga Kimera Road (58), maar heb deze altijd iets te groot gevonden voor mijn 1.85 mtr.

Na eerst online onderzoek te hebben gedaan, ben ik naar de Mantel store in Utrecht gegaan. Het is een ontzettend ruim opgezette winkel en je kunt er werkelijk waar elke fiets proberen die je er ziet staan. Het viel me daar op dat het er betrekkelijk rustig was. Je kunt makkelijk een rondje op het parcours in de winkel rijden, zonder te hoeven wachten. De behulpzaamheid van het personeel vond ik echter wel matig. Er lopen hoofdzakelijk jongens rond van nog geen 20 en er wordt niet echt aanstalten gemaakt om een meting te verrichten om op basis van die informatie een bepaalde framemaat te adviseren. Nee, het was meer de vraag naar budget, endurance vs. race en 105/Ultegra. Ik heb er wat rondjes gereden op een Trek, Giant, Scott en Cube (zowel maat 56 als 58), maar je zult begrijpen dat ik qua service en advisering nogal teleurgesteld was toen ik eenmaal de winkel verliet.

Aangezien ik voor een aankoop van deze omvang natuurlijk niet op 1 paard zou wedden, ben ik ook nog naar 12GoBiking in Moordrecht gegaan. Daar leek Corona niet te bestaan. Druk, druk en nog eens druk. Op de begane grond hoofdzakelijk Henk en Ingrid voor eenzelfde fietsjassen en bidons en op de eerste verdieping de sportieve fietsers. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen, werd ik meteen geholpen. Lichaam opgemeten en vervolgens als advies om voor de Merida Scultura maat 58 te kiezen. Toen ik vervolgens vroeg om een proefrit te maken, was dit echter niet mogelijk! Je kon geen enkele fiets proberen!! Maar u heeft wel 10 dagen omruilgarantie meneer! Sorry hoor, maar dan heb je het als fietswinkel echt niet begrepen…..Wegwezen hier.

Na deze ervaring was de Merida afgevallen en zou het dus de Cube Agree worden. Mantel had de Cube Agree zeer voordelig geprijsd, namelijk EUR 2.299 in plaats van EUR 2.499. Voor de zekerheid ook nog even met de Cube Store in Leersum gebeld voor hun beste prijs (je bent en blijft een Nederlander), maar daar was met geen mogelijkheid iets aan de prijs te doen. Eventueel gratis pedalen, extra onderhoudsbeurt of iets dergelijks zat er ook niet in.

Daarom rijd ik nu sinds enkele weken op een Cube Agree C62 van Mantel. Wat een topfiets is het. Volledig Ultegra afgemonteerd, schijfremmen en verder voorzien van verschillende onderdelen van het merk Newmen, waaronder een Evolution SL R.32 wielset en een carbon stuur en stuurpen.  En die mindere service ervaring bij Mantel……….die is ruimschoots goedgemaakt bij het fiets-klaar maken van mijn nieuwe racefiets! Ik ben er hartstikke blij mee!

Groet,

Henri

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recente berichten

VeloScout – For Sale

Meer dan drie jaar werkten Luuk en ik bevlogen aan het opzetten van de eerste marktplaats in de Benelux, uitsluitend gericht op kwalitatieve racefietsen en

Lees verder »

Fiets kopen?

Van een van onze VeloScouters…. Na lang getwijfeld te hebben, heb ik toch de beslissing genomen om een nieuwe fiets in plaats van een tweedehandse

Lees verder »
Eifel

Klimrondje Nordeifel

Op de site Racefiets-routes verzamelt fietsfanaat Harold Sleegers kwalitatief goede gps-routes voor de racefiets. De routes variëren in lengte van 60 tot 120 km, gaan

Lees verder »

Laat een reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =

Top