For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Klimrondje Nordeifel

VeloScout Logo

Op de site Racefiets-routes verzamelt fietsfanaat Harold Sleegers kwalitatief goede gps-routes voor de racefiets. De routes variëren in lengte van 60 tot 120 km, gaan over rustige wegen en door landelijke gebieden, van Nederland tot aangrenzende buitenlandse regio’s, maar ook daarbuiten zoals Frankrijk en Spanje. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen op de site. Op VeloScout lichten we elke maand één route uit. Deze keer de Nordeifel, aangezien we hier aankomend weekend zelf gaan fietsen.  


De Nordeifel is het noordelijkste deel van de Eifel dat in België aansluit op de Hoge Venen. Omdat het tegen stadsregio Aken aan ligt en vanwege de aanwezigheid van enkele grote stuwmeren (zoals de Rursee), is het gebied toeristisch goed ontsloten. Dat wil zeggen dat er vele drukke doorgaande wegen door het gebied lopen, die in routes in dit gebied slechts deels vermeden kunnen worden. Het betekent ook een goede bereikbaarheid vanuit Nederland en vele overnachtingsmogelijkheden.

De rivier de Rur (Nederlands: Roer) heeft voor een flink reliëf gezorgd, en dus ook voor vele beklimmingen rond het Rurdal, sommigen van deze beklimmingen zijn steil en kort anderen weer lang en geleidelijk. Het Hohes Venn (Hoge Venen) in het uiterst westelijk deel biedt een prachtig hoogveengebied en een oase van rust: er lopen ook enige autovrije geasfalteerde wegen door het Hohes Venn die per fiets toegankelijk zijn. Het gebied kent daarnaast enkele prachtige historische plaatsjes als Monschau, Heimbach en Nideggen.

In deze regio is het prachtig om te fietsen: goed asfalt, rustige wegen, mooie haardspeldbochten en een geweldige natuur om je heen. Op Racefiets-routes vind je meerdere routes, wij lichten het Klimrondje Hürtgenwald uit. Deze is 67 kilometer lang en bevat 960 hoogtemeters.

De route wordt met de wijzers van de klok mee gevolgd, en dan krijg je de volgende beklimmingen (startend vanuit Zweifall):
– Gressenicher Wald (let op: matig en hobbelig wegdek in zowel beklimming als afdaling)
– het korte niet steile klimmetje naar de stuwdam van de Wehebach (doodlopend)
– Großhau (of: Katzenknipp, of: Rennweg)
– Brandenberg
– Kevelaerberg. Deze klim wordt voorafgegaan door een afdaling over een in 2017 geheel vernieuwde weg naar het idyllische Simonskall. Na de klim met stijgingspercentages tot 14%, volgt een 7 km lange afdaling over een weg die in 2018 geheel is vernieuwd!

Deze blog is mogelijk gemaakt door racefiets-routes. Kijk daar voor meer informatie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recente berichten

VeloScout – For Sale

Meer dan drie jaar werkten Luuk en ik bevlogen aan het opzetten van de eerste marktplaats in de Benelux, uitsluitend gericht op kwalitatieve racefietsen en

Lees verder »

Fiets kopen?

Van een van onze VeloScouters…. Na lang getwijfeld te hebben, heb ik toch de beslissing genomen om een nieuwe fiets in plaats van een tweedehandse

Lees verder »
Eifel

Klimrondje Nordeifel

Op de site Racefiets-routes verzamelt fietsfanaat Harold Sleegers kwalitatief goede gps-routes voor de racefiets. De routes variëren in lengte van 60 tot 120 km, gaan

Lees verder »

Laat een reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top