For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Bij VeloScout willen we graag dat je succesvol, plezierig en veilig een fiets kunt kopen en/of verkopen. Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op VeloScout goede bedoelingen, maar helaas zitten er altijd een aantal valsspelers in het peloton. Oplichting wordt door VeloScout met alle mogelijke inzet bestreden; bijvoorbeeld door veilige betaal- en contactmogelijkheden. We hebben hieronder enkele stappen voor je geschreven om veilig te kunnen (blijven) handelen.

 1. Blijf kritisch
  Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Vraag altijd naar de herkomst van de fiets en de reden van verkoop. Hierdoor kom je er vaak al snel achter of je te maken hebt met een eerlijke fietsliefhebber of een valsspeler.
 2. Contact
  Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via VeloScout verlopen. Oplichters willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten VeloScout te houden. Trap hier niet in.
 3. Wie is wie
  Weet met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere advertenties van de verkoper of hoe lang iemand geregistreerd is op VeloScout. Check de (ver)koper bijvoorbeeld ook via Google, social media en internetfora. Deel nooit een kopie van je ID/bankpas of rijbewijs. Als je het niet vertrouwt, neem contact met ons op via info@veloscout.com.
 4. Overdracht
  Als je tot aankoop/verkoop overgaat, zorg dan voor een plek en tijdstip waar je je prettig bij voelt. Voordat je je fiets daadwerkelijk levert aan de koper, zorg ervoor dat het geld op je rekening staat (bijvoorbeeld via Tikkie). De meeste banken verwerken betalingen direct, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Trap niet in smoesjes!

Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan en je bent opgelicht, doe dan altijd aangifte bij de Politie via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen#link-internetoplichting. VeloScout zal dan eveneens gepaste en preventieve maatregelen nemen!

Top